Kesäleiri 2023

Vaasan Luistinkerho ja Seinäjoen Taitoluistelijat  järjestävät 17.7.-21.7.2023 taitoluistelun kesäleirin Kuortaneen urheiluopistolla. Leirille ovat tervetulleita sekä seurojen omat että muiden seurojen luistelijat.

Leiri on suunnattu kaiken ikäisille ja tasoisille  luistelijoille. Luistelijat jaetaan leirillä ryhmiin taitotason mukaan. 

Valmentajina leirillä toimivat seurojen omat valmentajat Petra Ranta-aho, Hennette Toivanen ja Emmi Tankka.

Leirillä vierailevana valmentajana toimii Nuorten Olympiavalmentaja Sirkka Kaipio ja koreografi Evelina Lorek

Jääharjoitusten lisäksi leirilla on monipuolisesti oheisharjoituksia: laji- ja fysiikkatreeniä,  ilmaisutaitoa ja kehonhuoltoa. Harjoituksia on 2+2. 

Leirillä on myös luvassa luistelijoille mukavaa iltatekemistä ja ohjelmaa, kuten uintia ja saunomista rantasaunassa.

Hinta 499€ , joka sisältää jää- ja oheistoiminnan lisäksi majoituksen Kuortaneen Urheiluopistolla täysihoidolla. 

Sitovat ilmoittautumiset 30.4.2023 mennessä. Ilmoittautumisajan jälkeen laskutetaan ennakkomaksu 200€, loppuosa hinnasta laskutetaan myöhemmin. 

Peruutukset ainoastaan lääkärintodistuksella.  

Seurat pidättävät oikeuden muutoksiin. 

 

Vanhemman/vanhempien ja sisarusten on mahdollista tulla lapsen mukana leirille. Vanhempien ja sisarusten majoitus 80€/vrk. Perheenjäsenten tiedot ilmoitetaan lomakkeella ja seura tekee kootusti ilmoittautumisen Kuortaneelle ilmoittautumisajan päätyttyä. 

 

 

 

Evelina "Eve" Lorek

Evelina "Eve" Lorek on ammattikoreografi ja liikunta- ja hyvinvointivalmentaja. Koulutukseltaan Eve on liikunnanohjaaja (AMK). Liikunta-alan opintojen myötä Eve opiskeli vaihto-opiskelijana Espanjassa Granadan yliopiston liikuntatieteellisessä ilmaisutaitoa, tanssia, koreografia tekniikoita, improvisaatiota, akrobatiaa ja rytmiikkaa. Vuosien varrella Eve on käynyt säännöllisesti liikunnan ja urheilun täydennyskoulutuksissa, kuten Suomen Taitoluisteluliiton järjestämissä askeltekniikka ja koreografiakoulutuksissa (kouluttajana Maikki Uotila-Kraatz). Lisäksi Eve on ollut yhdysvaltalaisen huippukoreografin Thomas Dicksonin opissa "Turning energy into art" -koreografiakoulutuksessa (2020).

Taitoluistelukoreografin työt Eve aloitti opiskeluiden ohella jo vuonna 2007. Koreografina Eve on toteuttanut unelmiaan myös Nelosen Dancing On Ice TV-ohjelmassa sekä Helsingin taitoluistelun MM-kisojen 2017 avajaisten luovassa suunnittelutiimissä.

Tällä hetkellä Eve opiskelee positiivisen psykologian valmentajaksi. Eve on ennestään myös life coach ja NLP-valmentaja.

Kilpaurallaan Eve kilpaili yksinluistelussa SM-junioreihin asti. Kilpauran jälkeen palo esiintymiseen oli niin valtava, että Eve haki Disney On Ice- jääshow’hun lopulta saaden myös pääroolin show'ssa.

Koulutus:

  • Liikunnanohjaaja (AMK) - Haaga-Helia AMK 2010
  • Granadan yliopisto, liikuntatieteellinen (Espanja); koreografia tekniikka, rytmiikka, tanssi, kehonilmaisu ja ilmaisutaito, improvisaatio, akrobatia/telinevoimistelu 2009
  • Positive Psychology Coach opinnot käynnissä ja valmistuminen elokuussa 2023
  • Sertifioitu NLP-valmentaja 2012 & Life Coach 2011
  • Thomas Dickson "Turning energy into art" -koreografiakoulutus
  • Maikki Uotila-Kraatz koreografiakoulutus STLL
  • Jorma Uotisen koreografiakoulutus Svoli
  • Taitoluisteluvalmentaja I-taso STLL

 

Sirkka Kaipio 

Sirkka on Suomen Taitoluisteluliiton Nuorten Olympiavalmentaja (NOV). Sirkka on toiminut lasten ja nuorten sekä kansainvälisten huippuluistelijoiden valmentajana yli 45 vuotta. Hän aloitti valmennusuransa vuonna 1976 ja on toiminut päätoimisena valmentajana vuodesta 1978. Elämäntyönsä valmentajana hän on tehnyt Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden palveluksessa.  Sirkka on koulutuksestaan ammattivalmentaja. Seuratyön ohessa hän on toiminut muun muassa Suomen Taitoluisteluliiton Nuorten Projekti 2000 -valmennuksessa, maajoukkueen vastuuvalmentajana ja liiton kouluttajana. Hänen valmennettavansa ovat saavuttaneet kymmeniä Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuksia sekä arvokilpailuedustuksia. Sirkka jatkaa vapaa-ajallaan Emmi Peltosen henkilökohtaisena valmentajana. Yhdessä he osallistuivat Pyeongchangin talviolympialaisiin vuonna 2018. 

Hennette Toivanen

Aloitin seuran päävalmentaja syksyllä 2020. Ennen valmentamista luistelin itse 17 vuotta, lopettaen luistelu-urani keväällä 2009. 

Oma luistelijapolkuni oli vaihteleva, mutta parhaimmillaan luistelin SM-senioreissa. Koko luistelu-urani ajan edustin Kuopion Luisteluseuraa (KULS). 

Luistelun ohjaamisen/ valmentamisen aloitin 14-vuotiaana luistelukoulusta. Sen jälkeen n. 16-vuotiaasta eteenpäin toimin ajoittain kilparyhmien tuntivalmentajana eri tasoilla. Luistelijaurani päätyttyä aloitin kotiseurassani täysipäiväisenä valmentajana. 

Valmentamisessa parasta on saada toimia  huipputyyppien kanssa, niin luistelijoiden kuin kollegoiden. Nähdä lasten kasvavan nuoriksi ja nuorista aikuisiksi. Huippuhetkiä ovat ne, kun luistelija oppii uuden asian tai kun yhdessä selvitään yli vaikeiden hetkien ja matka jatkuu taas kohti luistelijan omia tavoitteita. On myös hienoa, että koko ajan voi itsekin oppia uutta ja kehittyä. Valmentajana haluaisin minut muistettavan lempeän tiukkana opettajana ja mahdollistajana. 

 

Aiempi valmennuskokemus:

2001–2009 Kuopion Luisteluseura, Tuntiohjaaja ja valmentaja 

2009–2012 Kuopion Luisteluseura, Vastuuvalmentaja 

2012–2013 Iisalmen Taitoluistelijat, Päävalmentaja 

2013–2014 Tapparan Taitoluistelu, Vastuuvalmentaja 

2014–2015 Tapparan Taitoluistelu, Tuntivalmentaja 

2015–2017 Kouvolan Taitoluistelu, Valmennuspäällikkö 

2017–2018 Gävle Konståkningklubb (Ruotsi), Päävalmentaja 

2018–2019 Club Hivesport-Patinage (Luxembourg), Vastuuvalmentaja

2019–2020 Kauniaisten Taitoluisteluklubi, Vastuuvalmentaja 

 

Koulutukset: 

Liikuntaneuvoja 2004–2007

STLL Perus- ja jatkotason koulutukset

VAT / Valmentajan ammattitutkinto 2020–2021

Koulutettu Hieroja / Urheiluhieroja 2014–2015 

Lisänä monia pienempiä kursseja liikunnan ja luistelun saralta

Emmi Tankka

Olen Vaasan Luistinkerhon oma kasvatti. Luistelin seurassa 11 vuoden ajan päättäen kilpailu-urani vuonna 2013 Aluejunioreihin. Samana vuonna muutin opettajaopintojen perässä Joensuuhun, jossa päädyin sattuman kautta valmentamaan.

Valmensin noin 7 vuoden ajan Joensuun Katajan Taitoluistelujaostossa, jossa toimin ensin luistelukouluohjaajana ja tuntivalmentajana. Viimeiset 4 vuotta toimin JoKa:n harrastekilparyhmän vastuuvalmentajana sekä tuntivamentajana kaikilla ryhmillä.

Keväällä 2021 muutin takaisin Vaasaan ja päätin seurata unelmaani valmentajana. Palasin Vaasan Luistinkerhoon, vaikkakin hieman eri roolissa kuin lähtiessäni. Nyt toimin seuran päätoimisena vastuuvalmentajana.

Valmentajan työssä arvokkaita ovat erilaiset kohtaamiset luistelijoiden kanssa sekä jaettu rakkaus lajiin. Pääsen olemaan osana luistelijoiden oppimista, kehitystä, kasvua ja onnistumisen riemua. Saan tehdä merkityksellistä työtä, jossa jokainen päivä on erilainen.

 

Koulutukset:

STLL Jatkotason valmentajakoulutus (kesken)

STLL Perustason valmentajakoulutus

STLL Ohjaajakoulutukset

STLL Valmentajien tädennyskoulutus, perustestit

Petra Ranta-aho

Yksinluistelu-urani olen aloittanut Pietarsaaren taitoluistelijoissa, jossa olen myös aloittanut ohjaajana luistelukouluissa sekä yksinluistelussa. Itse olen kilpaillut kansallisiin junioreihin saakka. Vuonna 2004 aloitin liikunnanohjaaja opinnot Lahden ammattikorkeakoulussa, josta valmistuin alkuvuodesta 2008.

Lahteen muutettuani jatkoin valmennustyötä Lahden taitoluistelijoissa, niin yksinluistelussa kuin muodostelmaluistelun tekniikkavalmentajana. Olen työskennellyt pitkään Lahden taitoluistelijoissa Berit Kaijomaan, STLL:n Nuorten Olympiavalmentajan kanssa sekä Pia Hartmanin kanssa. Kaijomaan siirryttyä Vierumäen urheiluopistolle toimin Lahden taitoluistelijoissa päätoimisena vastuuvalmentajana vuoteen 2010 saakka. LTL:ssä toimin SM-tason sekä kansallisen-tason luistelijoiden valmentajana. Olen suorittanut Suomen taitoluisteluliiton valmentajakoulutukset II-tasoon saakka. Jouluna (2014) valmistuin myös fysioterapeutiksi Lahden ammattikorkeakoulusta.

2013 muutimme perheeni kanssa Seinäjoelle. Olen työskennellyt syksystä 2014 tuntivalmentajana Seinäjoen taitoluistelijoissa pääasiassa yksinluistelun kilparyhmien sekä kehitysryhmien kanssa. 

Valmennustyössä haluan luoda luistelijoille monipuolisen ja vahvat juuret liikuntaan ja urheilullisiin elämän tapoihin. Toivon, että voin tukea ja opettaa tärkeitä taitoja luistelijoille. Uskon, että ahkeralla harjoittelulla jokainen pystyy yltämään tavoitteisiinsa omalla tasolla.