K1

Kilparyhmä K1

K1-ryhmässä luistelee noin 10 - 18 vuotiaita luistlijoita, jotka kilpailevat kansallisella ja alueellisella tasolla. Luistelijat kilpailevat Junioreissa, Noviiseissa ja aluesarjoissa. Ryhmässä harjoittelu perustuu ryhmäharjoitteluun huomioiden jokaisen luistelijan oma taitotaso ja yksilöllisten taitojen kehittäminen mahdollisimman pitkälle.

Ryhmän tavoitteena on kehittää luistelijoiden taitoja harjoitella itsenäisesti, tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti sekä opettaa urheilullisia elämäntapoja. Tämän lisäksi luistelijoita opastetaan ottamaan vastuu omasta harrastamisestaan.

Ryhmän tavoitteena on harjoittaa jo opittuja taitoluistelun peruselementtejä yhä vaikeammalle tasolle. Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti askeleita ja perusluistelua, liukuja, kaikkia kaksoishyppyjä ja niiden yhdistelmiä sekä ensimmäisiä kolmoishyppyjä, vaikeampia piruetteja sekä niiden variaatioita, musiikin tulkintaa sekä kilpailuohjelmien suoritusvarmuutta.

Harjoitukset jäällä 8krt/vko ja oheiset 7krt/vko. Oheisissa harjoitellaan kordinatiivisiä osatekijöitä, maksimirotaatiota, nopeuden eri lajeja, voimaharjoittelun eri osa-alueita, yleisliikkuvuutta ja lajityypillistä liikkuvuutta, huoltavia ja palauttavia harjoitteita sekä kestävyyden eri osa-alueita. Lisäksi omatoimiset alku- ja loppuverryttelyt valmentajan ohjeistuksen mukaisesti.

K1:sta on mahdollisuus jatkaa harrastusta Taitajat- tai Aikuiset-ryhmässä. Valmentajat tekevät ryhmäsiirrot luistelijan taitotason, iän, motivaation sekä urheilullisten elämäntapojen perusteella.

Harjoitusajat

Valmentaja/Tränare: Hennette Toivanen

Yhteystiedot/Kontakt information: coachhennette.vlk@gmail.com, puh. 050 5504997