K3

Kilparyhmä K3

K3-ryhmä on Tintit-, Minit- ja Taitajat-sarjoissa kisaavien ryhmä. Ryhmän luistelijat kartuttavat taitojaan ja pyrkivät saavuttamaan Minit- tai Silmut-sarjan taitovaatimukset. Luistelijat osallistuvat ensimmäisiin Suomen Taitoluisteluliiton alaisiin perus- ja elementtitesteihin.

Ryhmän tavoitteena on kehittää luistelijoiden taitoja harjoitella itsenäisesti, tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti sekä opettaa urheilullisia elämäntapoja. Ryhmässä harjoitellaan sujuvaa perusluistelutaitoa, haastavampia askeleita ja käännöksiä, monipuolisesti liukuja, peruspiruetteja molemmilla jaloilla ja niiden yhdistelmiä, mahdollisesti ensmmäisiä variaatiopiruetteja, yksöishyppyjä (mukaan lukien 1A) ja niiden yhdistelmiä, mahdollisesti ensimmäisiä kaksoishyppyjä, musiikin tulkintaa sekä esittämistä.

Oheisharjoittelu tukee jäällä tehtävää luisteluharjoittelua sekä vahvistaa monipuolisesti luistelijan liikuntataitoja. Oheisissa harjoitellaan motorisian perustaitoja, tasapainoa, ketteryyttä, liikkeen rytmiä, yhdistelykykyä, suuntautumiskykyä, liikkuvuutta, nopeustekijöitä, voimaa lihaskuntoharjoittelun ja kehonhallinnan kautta sekä rotaatiota ja muita lajitaitoja.

Ryhmä harjoittelee jäällä 6krt/vko ja oheisissa 4-5krt/vko.

K3-ryhmästä on mahdollisuus jatkaa harrastusta K4- tai Axelit-ryhmässä. Valmentajat tekevät ryhmäsiirrot luistelijan taitotason, iän, motivaation sekä urheilullisten elämäntapojen perusteella.

Harjoitusajat

Valmentajat/Tränare: Emmi Tankka ja Jenni Simpanen

Yhteystiedot/Kontakt information: emmi.tankka@gmail.com, jenni.simpanen.JS@gmail.com