K4

Kilparyhmä K4

K4-ryhmä on Junioreissa ja Tähtisarjoissa kilpailevien luistelijoiden ryhmä. Luistelijoiden tavoitteena on saavuttaa kansallinen taso tai edetä muuten omalla kilpailupolullaan. Ryhmän luistelijat osallistuvat aktiivisesti Suomen Taitoluisteluliiton alaisiin perus- ja elementtitesteihin tavoitteenaan edetä testitasoilla.

Ryhmän tavoitteena on harjoitella itsenäisesti, tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti noudattaen urheilullisia elämäntapoja. Ryhmässä harjoitellaan vaivatonta perusluistelutaitoa, vaikeita askeleita ja käännöksiä sekä niiden yhdistelmiä, monipuolisesti liukuja, vaikeampia piruetteja ja niiden yhdistelmiä, aktiivisesti kaksoishyppyjä, luistelijan tason mukaisesti mahdollisesti myös kaksoisakselia ja ensimmäisiä kolmoishyppyjä, monipuolista musiikin tulkintaa sekä rohkeaa esittämistä.

Oheisharjoittelu tukee jäällä tehtävää luisteluharjoittelua sekä vahvistaa monipuolisesti luistelijan liikuntataitoja. Oheisissa harjoitellaan koordinatiivisiä osatekijöitä, maksimirotaatiota, nopeutta, voimaa, perus- ja lajiliikkuvuutta, kestävyyttä sekä kehonhuoltoa ja palauttavaa harjoittelua.

Ryhmä harjoittelee jäällä 7krt/vko ja oheisissa 5-6krt/vko.

K4-ryhmästä on mahdollisuus jatkaa harrastusta K5- tai Aikuisten ryhmässä. Valmentajat tekevät ryhmäsiirrot luistelijan taitotason, iän, motivaation sekä urheilullisten elämäntapojen perusteella.

Harjoitusajat

Valmentaja/Tränare: Hennette Toivanen, Emmi Tankka

Yhteystiedot/Kontakt information: coachhennette.vlk@gmail.com