K5

Kilparyhmä K5

K5-ryhmä on Junioreissa, Noviiseissa ja B-silmuissa kilpailevien luistelijoiden ryhmä. Luistelijoiden tavoitteena on edetä Taitoluisteluliiton osoittamaa kilpailupolkua kansallisella tasolla tai aina SM-tasolle asti. Ryhmän luistelijat osallistuvat aktiivisesti Suomen Taitoluisteluliiton alaisiin perus- ja elementtitesteihin tavoitteenaan edetä testitasoilla. Osa ryhmän luistelijoista kuuluu yläkoulun tai toisen asteen urheiluakatemiaan ja/tai osallistuu eri ikäisille suunnattuihin valtakunnallisiin leirityksiin.

Ryhmän tavoitteena on harjoitella itsenäisesti, tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti noudattaen urheilullisia elämäntapoja. Ryhmässä harjoitellaan vaivatonta perusluistelutaitoa, vaikeita askeleita ja käännöksiä sekä niiden yhdistelmiä, monipuolisesti liukuja, vaikeampia piruetteja ja niiden yhdistelmiä, aktiivisesti kaksoishyppyjä ja niiden yhdistelmiä, luistelijan tason mukaisesti kaksoisakselia ja kolmoishyppyjä, monipuolista musiikin tulkintaa sekä rohkeaa esittämistä.

Oheisharjoittelu tukee jäällä tehtävää luisteluharjoittelua sekä vahvistaa monipuolisesti luistelijan liikuntataitoja. Oheisissa harjoitellaan koordinatiivisiä osatekijöitä, maksimirotaatiota, nopeutta, voimaa, perus- ja lajiliikkuvuutta, kestävyyttä sekä kehonhuoltoa ja palauttavaa harjoittelua.

Ryhmä harjoittelee jäällä 8-9krt/vko ja oheisissa 6-7krt/vko.

K5-ryhmästä on mahdollisuus jatkaa harrastusta Aikuisten ryhmässä. Valmentajat tekevät ryhmäsiirrot luistelijan taitotason, iän, motivaation sekä urheilullisten elämäntapojen perusteella.

Harjoitusajat

Valmentaja/Tränare: Hennette Toivanen

Yhteystiedot/Kontakt information: coachhennette.vlk@gmail.com